VIDEO

Unii poliţişti vor primi un adaos la salariu de 25 la sută din suma amenzilor aplicate

Unii poliţişti vor primi un adaos la salariu de 25 la sută din suma amenzilor aplicate
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.01.2017 19:30
Inspectorii de patrulare vor primi, în acest an, un adaos la salariu de 25 la sută din suma amenzilor aplicate. Asta prevede Legea bugetului pentru 2017, votată în luna decembrie de Parlament. Reprezentanţii Ministerului de Interne speră că, în acest mod, vor combate fenomenul corupţiei. Oamenii de rând au însă o altă părere şi spun că veniturile mai mari nu-i vor opri pe poliţişti să ia mită. 

Printre prevederile Legii bugetului de stat pentru 2017 este şi cea care se referă la faptul că angajaţii Ministerului Afacerilor Interne vor primi un spor în mărime de 25 la sută din valoarea amenzilor aplicate.

Iniţiativa aparţine conducerii instituţiei şi îi vizează doar pe agenţii de patrulare care aplică sancţiuni. În acest mod, reprezentanţii de la minister îşi propun să combată fenomenul corupţiei. Totuşi, deocamdată, nu a fost stabilit cum va funcţiona mecanismul. Unii locuitori ai capitalei cred însă că poliţiştii vor continua să ia mită.

Sunt şi oameni care susţin această iniţiativă, dar consideră că monitorizarea poliţiştilor trebuie să fie mai riguroasă.

Totodată, Legea bugetului prevede ca, începând cu 1 ianuarie, militarii, efectivul de trupă şi corpul de comandă din cadrul structurilor apărării naţionale să primească, suplimentar, indemnizaţii lunare de 6,5 la sută din salariu. În acest an, statul planifică să acumuleze venituri de aproape 32,8 miliarde de lei, iar cheltuielile vor fi de 36,9 miliarde de lei. Deficitul bugetar este de peste patru miliarde de lei. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP