Cea mai mare sumă alocată din fondul de rezervă al Guvernului a fost pentru achiziţionarea lucrărilor şi serviciilor pentru instalarea unor sisteme de protecţie suplimentară la clădirea Parlamentului. Pentru aceste lucrări, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, au fost alocate peste 9 milioane de lei, scrie Bizlaw.

Aproape 8 milioane de lei au fost acordate pentru susţinerea proprietarilor din raionul Dubăsari, care nu au acces la terenurile agricole amplasate dupa traseul Rîbniţa – Tiraspol.

Cancelaria de Stat a beneficiat, din fondul de rezervă, de 1,4 milioane de lei. Cea mai mare parte din bani, peste un million, a fost utilizată pentru premierea şi confecţionarea medaliilor decernate laureaţilor Premiului Naţional pe anul 2016. De asemenea au fost plătite vizitele unor oficiali străini în ţara noastră, dar şi o companie de avocatură. Pentru diurne şi deplasările funcţionarilor în străinătate, a fost cheltuit peste un milion de lei.

Pentru Ministerul Justiţiei au fost finanţate cheltuieli de puţin peste 3 milioane de lei, deşi potrivit deciziilor Guvernului, i-au fost repartizate aproape 7 milioane de lei. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru achitarea firmelor de avocatură, care au reprezentat Republica Moldova în instanţe internaţionale. Pentru premierea angajaţilor din justiţie, implicaţi în măsurile de asigurare a ordinii publice în timpul manifestaţiilor desfasurate la 24 aprilie 2016, au fost utilizaţi 48 de mii de lei.

Ministerul Afacerilor Interne a beneficiat din fondul de rezervă al Guvernului de 7 milioane de lei. Aproape toţi banii, adică 6,8 milioane lei, au fost pentru premierea poliţiştilor, care au asigurat ordinea publică în timpul manifestaţiilor desfasurate la 24 aprilie. În acelaşi timp, doar 160 de mii de lei au fost alocaţi pentru acordarea ajutorului material colaboratorilor Serviciului Protecţiei Civile şi situaţiilor Excepţionale şi membrilor familiilor acestora, care au avut de suferit în urma incendiului din strada, Uzinelor.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a utilizat, din acelaşi fond, un milion de lei pentru a ajuta familiile celor patru  membri ai echipajului Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din România (SMURD), decedate la 2 iunie 2016 în accidentul aeronautic din raionul Cantemir.

În total, din fondul de rezervă al Guvernului au fost repartizate, conform deciziilor Executivului, 41 milioane de lei. În final, au fost transferaţi doar 31 de milioane.