O companie americană a obţinut drepturi exclusive de a explora zăcăminte de petrol pe teritoriul Republicii Moldova

O companie americană a obţinut drepturi exclusive de a explora zăcăminte de petrol pe teritoriul Republicii Moldova
Sursa: jurnal.md Foto: poză simbol 11.01.2017 15:27
O companie americană a obţinut drepturi exclusive de a explora zăcăminte de petrol pe o treime din teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 50 de ani, în urma semnării unui contract de concesiune cu Guvernul de la Chişinău.

Potrivit companiei Frontera Resourses, contractul vizează explorarea, producţia şi dezvoltarea resurselor de hidrocarburi din Republica Moldova, scrie infoprut.ro.

Astfel, compania americană va avea dreptul exclusiv de a explora şi de a dezvolta resursele de hidrocarburi pe o suprafaţă de peste 1 milion de hectare în sudul Republicii Moldova, însă suprafaţa totală de teren concesionată însumează peste trei milioane de hectare.

Managerii Frontera Resourses au declarat că, iniţial, vor demara o fază de explorare, care este posibil să se întindă pe durata a 10 ani.

Frontera Resourses, înfiinţată în 1996, a apărut în analizele economice legate de fostele republici sovietice în 2015, fiind considerată o corporaţie care ar putea reduce dependenţa de gazul rusesc.

În prezent, compania exportă petrol din Georgia, folosind pentru transportul pe piaţa internaţională căile ferate şi portul georgian Batumi, de la malul Mării Negre.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP