Şefa Comitetului de Anchetă în cazul companiei Energocapital a primit gradul de general după ce a efectuat o investigaţie fără rezultat

Şefa Comitetului de Anchetă în cazul companiei Energocapital a primit gradul de general după ce a efectuat o investigaţie fără rezultat
Sursa: jurnal.md Foto: president.gospmr.ru 04.08.2016 11:54
Şefa Comitetului de Anchetă din stânga Nistrului, Olga Dubrovina, a primit gradul de general după ce a intervenit în scandalul cu firma Energocapital, investigat de către aşa-numiţii deputaţi din Sovietul Suprem, scrie openpmr.info.
 
Potrivit sursei, liderul separatist de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a dispus organizarea unor controale în legătură cu acest caz, dar care să nu scoată nimic la suprafaţă.
 
Controalele au fost efectuate de Olga Dubrovina. Totodată, aceasta prezenta şi rapoartele investigaţiei, iar, ulterior, şefa Comitetului de Anchetă venea cu noi indicaţii pentru subalterni.
 
Sursa scrie că fostul anchetator din cadrul aceleiaşi structuri Alexandr Harcicov a declarat în faţa aşa-numiţilor deputaţi despre muşamalizarea dosarului, dar şi scurgerea banilor în offshore.
 
Precizăm că anchetatorul Alexandru Harcicov a mai dezvăluit că controversatul intermediar de la Tiraspol „Energocapital”, care pretinde de la compania de stat „Energocom” o datorie şi penalităţi care depăşesc 350 de milioane de lei, a scos din regiunea transnistreană peste 19 milioane de dolari sub formă de dividende.

Banii au fost plasaţi pe conturile unei companii offshore din Hong-Kong, iar toată operaţiunea ar fi avut loc prin intermediul Victoriabank din Moldova.

Anchetatorul de la Tiraspol a pus la dispoziţia pretinşilor parlamentari transnistreni un şir de documente care demonstrează că de pe conturile Energocapital, deschise la Victoriabank, au fost transferaţi bani unei companii offshore.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP