Potrivit fostului premier Ion Sturza, acest proiect vrea să spele de păcate „un grup restrâns de escroci”, care se vor pomeni peste noapte „amnistiaţi” fiscal.

„Incredibil, dar oare ce este astăzi în Moldova o „surpriză”?! Guvernanţii în mare secret mai pregătesc o lege şi speră să o voteze la mijloc de noapte. Sună aparent inofensiv: Legea privind liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală. În realitate, e o banală amnistie TOTALĂ fiscală. Nelimitată în timp şi în spaţiu!”, atenţionează fostul premier.

„Un plagiat de pe „legile” pe care le-am văzut în America Latină, făcute pentru officials, bandidos, barbudos... Acolo, dar şi în Africa, din când în când, hoţii de la guvernare îşi trag câte o lege de „spălare de păcate”... Această „lege” prevede că tot ce a fost dobândit ilicit, mijloace băneşti, bunuri mobiliare şi imobiliare, mijloace de transport, (atenţie!!!) capitalul în bănci etc., se consideră legal doar prin substituirea unei fiţuici la „organele” statului. Închipuiţi-vă, tipi gen Shor&Co vor deveni curaţi ca lacrima! În plus, se anulează toate restanţele şi penalităţile, datorate în timp statului! Fără nicio analiză, impact, dacă sunt de origine criminală sau nu... Fără o discuţie publică”, afirmă Ion Sturza.

Ex-premierul mai spune că de această lege va beneficia „un grup restrâns de escroci”. „Cine va pierde? Oamenii simpli şi contribuabilii de bună credinţă. Şi totul în mare secret şi la mijloc de noapte... Da, şi ştiţi cine este „autor”? Corect, Serioja Sîrbu... Personal accept amnistiile, făcute în numele societăţii, pentru oameni, din considerente umanitare. Nu pentru şmecheri! P.S. FMI e în înţelegere cu voi?”, a mai comentat Sturza.

Şi liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a tras un semnal de alarmă în legătură cu acest proiect, îndemnând societatea civilă să nu tolereze şi această acţiune a guvernanţilor.

„Moldoveni, după ce aţi fost furaţi de miliardele acumulate în ultimii 25 de ani, Plahotniuc va restitui 2% din ele, pe care, împreună cu ce vom plăti spre recuperare în următorii 25 de ani, şi le va însuşi în mod „legal” prin monopolurile statului capturat. Îndemn societatea civilă să se convoace de urgenţă, să se ia atitudine. Coordonatorul dă tunuri criminale în perioadele de vacanţă, de sărbători şi, în mod obligatoriu, atunci când populaţia activă a ţării şi ambasadorii statelor civilizate sunt în concedii. Moldoveni, un proxenet politic şi penal ne ucide ţara, viitorul nostru şi al copiilor noştri. Să reacţionăm. Mâine poate fi târziu”, a fost îndemnul lansat de Andrei Năstase.