În adresarea sa, Banca Mondială atenţionează că experienţa internaţională arată că implementarea completării declaraţiilor pe avere în strictă conformitate cu prevederile Pachetului de integritate adoptat anul acesta ar putea fi un instrument eficient în combaterea corupţiei. „La examinarea proiectului nou însă a fost constatat un şir de riscuri de integritate, despre care a fost informat Guvernul la 15 decembrie 2016”, se spune în declaraţia Băncii Mondiale.

Totodată, instituţia financiară internaţională îndeamnă autorităţile RM să nu aprobe legea în lectură finală semnificativă.

„Noul pachet de integritate ar putea fi un element determinant în ceea ce priveşte suportul bugetar oferit de Banca Mondială pentru Moldova în viitor. Dialogul cu autorităţile continuă şi există speranţa că noua lege nu va fi aprobată fără o revizuire semnificativă. Banca Mondială înţelege îngrijorările întemeiate ale societăţii civile şi va continua susţinerea reformelor de integritate spre beneficiul cetăţenilor de rând din Moldova”, punctează Banca Mondială.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.