„Am ajuns la concluzia că tariful actual este unul suficient pentru a acoperi costurile, iar majorarea solicitată este una nejustificată. Deocamdată, nu vedem motiv pentru majorarea tarifelor. Urmează să fie stabilite devierile financiare din ultimii patru ani şi vom reveni în 2017 cu ajustarea costurilor”, a declarat directorul ANRE, Sergiu Ciobanu.

Termoelectrica a solicitat acum patru luni ajustarea tarifelor la energia termică şi cea electrică. În cazul energiei termice ANRE a decis destul de operativ creşterea cu peste 8 la sută a tarifelor.

„Cum aceleaşi costuri, fiind repartizate exact în acelaşi mod, au dus la scumpirea energiei termice, dar la energia electrică ANRE a propus să scadă tariful? Mi se pare că e ceva în neregulă cu aceste calcule, de asta am propus ca ele să fie publicate ca să putem analiza. ANRE nu a stabilit astăzi un nou tarif. Eu cred că ei au găsit cum să evite luarea unei decizii”, a comentat expertul economic Victor Parlicov.

Tarifele în vigoare pentru energia electrică livrată de la liniile electrice au fost stabilite de ANRE încă pe 21 octombrie 2011. Pentru SA CET-1 - 166,14 bani/kWh, iar pentru SA CET-2 – 158,63 bani/kWh, valoarea medie ponderată a tarifelor nominalizate fiind de 159,78 bani/kWh, potrivit calculelor ANRE.

Din iunie 2015, cele două CET-uri din Chişinău au intrat în componenţa Termoelectrica ca rezultat al procesului de reorganizare a trei entităţi: SA Termocom, CET-1 şi CET-2.