În timpul summit-ului vor fi semnate doua acorduri, care prevăd alocarea a 15 milioane de euro pentru programul anti-corupţie şi 104 milioane pentru reforma administraţiei publice de stat.

Vestea cea mai buna este ca UE va aloca bani pentru a plăti majorările salariale promise funcţionarilor publici.

„Această sumă va intra la buget şi Ucraina va utiliza banii pentru punerea în aplicare a programului de reformă a administraţiei publice de stat, în special – cu privire la problema creşterii salariilor la un nivel decent”, – a spus un oficial european informat în legătură cu detaliile acordului.

Interlocutor publicaţiei a subliniat faptul că potrivit înţelegerii cu Ucraina, ”experimentul cu creşterea salariilor” va fi început cu „echipele de reformatori din ministere”.

„Ucraina creează echipe pentru promovarea reformei în fiecare minister şi vom ajuta aceste echipe. Ministerele pilot sunt Finanţele, Ministerul Infrastructurii şi Ministerul Agriculturii” – a declarat un oficial european.

De asemenea, o parte din banii vor fi cheltuiţi pe formarea profesionala şi ridicarea nivelului de calificare a funcţionarilor publici.