„O eventuală dobândă de 12 la sută la soldul plăţilor sociale este o demonstrare certă că, de fapt, mijloacele vor fi transmise în gestiune unei bănci comerciale, iar Poşta Moldovei apare doar ca interfaţă între beneficiarii de plaţi sociale şi banca dată. În realitate, este o formă ascunsă de preluare a gestiunii fondurilor de o altă bancă comercială. Cei de la Poşta Moldovei încă nu au fost informaţi şi nu pot răspunde la multe întrebări”, afirmă Negruţa.

Fostul ministru al Finanţelor îndeamnă Consiliul Concurenţei să vină urgent cu o opinie, la fel şi Banca Naţională, mai ales că Victoriabank se află acum sub administrare specială impusă de BNM.

„Contractul între o întreprindere de stat cu o bancă nu poate fi atribuit fără un concurs deschis. Banca de Economii administra conturile trezoreriale şi plăţile sociale în baza unui contract obţinut după licitaţie deschisă. Aşa era Legea. Acum lege nu mai este. Cei de la BNM, treziţi-vă!!! Nu lăsaţi lucrurile să decurgă în afara cadrului legal. Nu fiţi complice! Măcar acum. Da cineva „BERD, BERD, investitor strategic”.. Prostii. Este altă strategie aici”, mai spune Veaceslav Negruţa.

Reacţia fostului ministru vine după ce astăzi conducerea ÎS „Poşta Moldovei” a anunţat că va elibera carduri Victoriabank, începând cu 1 septembrie, prin intermediul cărora vor putea fi achitate pensiile şi alte plăţi sociale, efectuate anterior de Banca de Economii şi Banca Socială.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.