„Am avut o discuţie aparte vizavi de Banca de Economii. Discuţii sunt multe, speculaţii şi mai multe. Poziţia noastră este una solidară: Banca de Economii urmează a fi naţionalizată. Urmează a fi întreprinse toate acţiunile necesare ca această bancă să aibă activitate, dar şi să fie urgentate acţiunile de investigare a lucrurilor întâmplate la această bancă”, a declarat Vladimir Filat.

La rândul său, Marian Lupu a declarat că dacă BEM va fi naţionalizată şansele unei anchete cu finalitate sunt mai mari. „Sarcina noastră cea mai importantă este stabilitatea economică şi politică a ţării. Dacă Banca de Economii va funcţiona şi va fi eficientă, acest lucru va fi o motivaţie puternică pentru ducerea la sfârşit a anchetei, fără ca să fie ascunse anumite capete. Prin naţionalizarea băncii obţinem şi păstrarea locurilor de muncă, plus că BEM este o bancă populară şi cu potenţial”, a menţionat liderul PD.

Liderii PLDM şi PD au declarat că naţionalizarea Băncii de Economii va fi discutată cu misiunea experţilor Fondului Monetar Internaţional, care vor veni săptămâna viitoare la Chişinău.

În privinţa Băncii Sociale şi Unibank, Filat a declarat că nu s-a luat nicio decizie.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.