Tot azi procurorii au cerut Judecătoriei Buiucani mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a doi dintre învinuiţi: în privinţa fostului şef al BEM şi unui fost membru al Consiliului BS.

În urma examinării demersurilor procurorului, instanţa a decis admiterea parţială a acestora şi a dispus aplicarea arestului la domiciliu pe numele celor doi învinuiţi pe un termen de 30 de zile.

Amintim că miercuri, 6 mai, judecătoria Buiucani i-a aplicat arest la domiciliu pentru 30 de zile învinuitului Ilan Shor. În aceeaşi zi, procurorul responsabil de caz a contestat încheierea instanţei. Pe 11 mai, Curtea de Apel urmează să se expună pe marginea recursului.

Experţii şi liderii de opinie au criticat dur plasarea lui Shor în arest la domiciliu, calificând acest fapt drept o bătaie de joc în adresa zecilor de mii de oameni care au protestat în PMAN pe 3 mai. Experţii mai spun că show-ul de la CNA ascunde intenţia beneficiarilor reali ai jafului de a oferi poporului un ţap ispăşitor, iar Ilan Shor are la dispoziţie toate mijloacele de a fugi din ţară.