În ultimele două săptămâni, Negruţa a primit deja două cereri de chemare în judecată de la directorul Tutun-CTC, Ala Sârbu. Asta după ce ex-ministrul Finanţelor a relatat despre problemele de la Tutun-CTC, inclusiv despre salariile ridicate de către şefii acestei întreprinderi de stat, în totală discrepanţă cu performanţele obţinute.

Veaceslav Negruţa afirmă că pe această cale este intimidat şi hărţuit. „Pentru că alte pretenţii faţă de altă lume nu există. Chiar dacă mai multă lume a atenţionat asupra problemelor de la Tutun-CTC”, scrie Negruţa pe blogul său.

„Sper că aceste intimidări şi hărţuieli nu fac parte dintr-un scenariu mai larg (mă duc gândurile şi amintirile în anul 2012, când atenţionam legislativul şi Consiliul Suprem de Securitate despre un alt caz, şi încercările ulterioare de intimidare cu dosar), iar Ala Sârbu este un simplu executant”, adaugă Negruţa.

Ex-ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, se referă la corespondenţa din mai-iunie 2012, adresată Consiliului Suprem de Securitate şi Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară, care se referă la situaţia de la Banca de Economii. El a atenţionat încă atunci că statul riscă să piardă pachetul majoritar pe care îl deţine la Banca de Economii. „Asta a fost cu un an înainte de cele întâmplate în 2013, când statul a rămas cu „borta de la covrig”, comentează Negruţa într-un articol intitulat „Suvenir pentru procuror”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.