Informaţia a fost comunicată la şedinţa operativă de la Primăria Chişinău, de către şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci, informează IPN.

În acest sens a fost semnat un acord adiţional de asamblare pentru încă 10 troleibuze. Contractul semnat anterior prevede asamblarea altor 20 de unităţi, dintre care ultimele 5 vor fi puse în circulaţie la sfârşitul săptămânii.

„Trebuia prin contractul adiţional să convenim asupra asamblării a încă 20 de unităţi, dar am primit informaţia operativă că 30 de milioane de lei, pe care suntem disponibili să le plătim acum, înseamnă doar 10 unităţi de transport. Acum negociem ca 4 din aceste 10 să fie construite cu scopul de a le instala baterii cu propulsare autonomă, pentru a lansa o rută de troleibuze cu baterii”, a precizat Gheorghe Morgoci.

Cu cele 10 troleibuze care urmează a fi asamblate către finele anului vor fi în total 182 de troleibuze noi în capitală.

Directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea, a comunicat că Grupul de lucru a determinat învingătorul la concursul de arendare a autobuzelor. Acesta este un agent economic care a propus autobuze din Olanda.

Potrivit lui, urmează ca experţii tehnici să dea confirmarea dacă aceste autobuze pot fi utilizate prin Chişinău, inclusiv dacă ele corespund cerinţelor de exploatare în funcţie de relieful din capitală şi apoi va fi luată decizia finală.