Contractul cu Gazprom va fi prelungit din nou: „Actuala formulă de calcul este în beneficiul RM”

Contractul cu Gazprom va fi prelungit din nou: „Actuala formulă de calcul este în beneficiul RM”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.11.2015 17:06
Contractul cu Gazprom privind livrarea gazelor naturale în 2016 va fi prelungit până la finele anului curent.

Despre aceasta a anunţat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, care a prezentat astăzi în şedinţa Guvernului informaţia privind măsurile de pregătire a economiei naţionale şi a sferei sociale pentru perioada de toamnă-iarnă 2015-2016.

În prezent Moldovagaz poartă negocieri directe cu concernul rus Gazprom. „Totuşi, noi ne-am dori să negociem un nou contract de livrare a gazelor naturale pe o perioadă mai lungă, de exemplu, pe  3-5 ani”, a declarat viceministrul Economiei.

Potrivit lui Triboi, formula prevăzută în contractul în vigoare cu Gazprom ar avantaja Moldova, deoarece în ultimele nouă luni preţul la ţiţei şi la carburanţi s-a redus sau s-a menţinut la acelaşi nivel.

În prezent, Republica Moldova primeşte gaze naturale la preţul de 210 dolari pentru o mie metri cubi de gaze.

Valeriu Triboi a mai spus că în prezent au fost conectate circa 90 la sută din toate grădiniţele, şcolile şi instituţiile medicale la căldură, în afară de o grădiniţă, 19 şcoli şi 16 instituţii medicale.

În ceea ce priveşte aprovizionarea cu energie electrică, contractele în vigoare expiră pe 31 martie 2016, a precizat viceministrul Economiei. 
 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP