Astfel comentează fostul premier Ion Sturza decizia de ieri a Guvernului în exerciţiu, privind alocarea a 35 de milioane de lei din bugetul de stat în beneficiul lui Franck Charles Arif, proprietarul companiei franceze Le Bridge Corporation.

Sturza face asociere cu renumitul caz Sandulachi, când instanţa a dispus încasarea în beneficiul reclamantului, din contul bugetului de stat, a sumei de 400 de mii de euro, iar Ministerul Finanţelor s-a grăbit să achite. Ulterior, CSJ a decis că Sandulachi trebuie să returneze statului aceşti bani.

 Vă prezentăm întregul comentariu al lui Ion Sturza:

„Moldoveni, sunteţi buni de plată!

A venit şi cireaşa de pe tortul de Crăciun al Guvernului Leancă. Centrul Internaţional de Reglementare a Diferendelor privind investiţiile a decis că statul Moldova este bun de plată – 35,135 milioane de lei (2,25 milioane de dolari) într-un litigiu cu firma Le Bridge.

O gogoaşă marca Shor & Co, sub înaltul patronaj al Guvernului Filat şi al justiţiei moldoveneşti „incoruptibile”, de astă dată achitată, cu multă generozitate, în ultima şedinţă a Guvernului Leancă. Un litigiu pe o investiţie blocată de Shor, în aeroportul lui Shor, de doar 200 de mii de dolari, s-a transformat într-o notă de plată de… 2,25 milioane de dolari pentru toţi moldovenii!!!

Câte „bomboane” ar fi trebuit să vândă prietenul tuturor guvernelor, „păgubitul” Franck Arif în „Duty Free”-urile din aeroportul Chişinău pentru a „câştiga” aceşti 2,25 milioane de dolari? Răspuns: întreaga producţie pentru cinci ani a fabricii „Bucuria”...

GENIAL. Demn de invidia lui Ilf şi Petrov. După ce le-a mers cu renumitul caz Sandulachi, restul este „more po koleno”.

Întrebare către dl Leancă: de ce anume în ultima şedinţă de guvern? Nu sunteţi sigur că veţi guverna şi în continuare?

Întrebare către dl Efrim: ce v-a determinat să declaraţi că-i veţi da pe mâna procurorilor, supărarea pe (deocamdată) şefii în exerciţiu şi de partid sau încercarea de a justifica cheltuielile de 850 mii de dolari cu avocaţii implicaţi în proces?

Întrebare către I.P.: a triumfat justiţia sau şi-au făcut toţi plinul pe ultima sută de metri?”

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.