Specialiştii au vrut să se asigure că alimentele pe care le vom pune pe masa de sărbători sunt de cea mai bună calitate. Au descoperit însă o mulţime de nereguli.

„Hala de expertiză se află tocmai în capătul celălalt de piaţă. Expertiza se face de dimineaţă, dar acum trebuie să lăsăm totul şi să plecăm”.

Aşa au răspuns mai mulţi comercianţi din Piaţa Centrală din capitală, după ce specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor i-au somat să prezinte actele care probau calitatea mărfii. Pentru că nu le aveau, s-au ales amenzi.

Inspectorii le-au mai reproşat comercianţilor că nu respectă condiţiile de igienă sanitară. Nemulţumiţi de condiţiile în care sunt păstrate produsele alimentare sunt şi cumpărătorii.

Pentru a nu-şi încheia sărbătorile la spital, inspectorii le recomandă consumatorilor să fie precauţi.

„Recomandăm să ceară actul care demonstrează valabilitatea. Am avut situaţii când am găsit şi produse cu termen expirat. Şi carne, şi ouă, şi peşte şi produse lactate care au fost depistate şi nimicite. Consumatorul este în drept să se adreseze administraţiei pieţei şi să ne anunţe şi pe noi cu o petiţie, astfel ca să luăm măsurile necesare”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Sula.

Potrivit directorului Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, în ultimele şapte zile, în urma verificărilor demarate în pieţele din capitală, inspectorii au depistat zeci de tone de produse alimentare cu termenul expirat, care au fost retrase din comercializare şi nimicite.