VIDEO

Ultima ştire

Banca Germană pentru Dezvoltare oferă încă 2 milioane de euro pentru infrastructura localităţilor din RM

Banca Germană pentru Dezvoltare oferă încă 2 milioane de euro pentru infrastructura localităţilor din RM
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.03.2018 20:26
Nemţii dau bani grei pentru modernizarea localităţilor din Republica Moldova. Banca Germană pentru Dezvoltare contribuie cu două milioane de euro în extinderea programului ”Infrastructura socială şi eficienţă energetică”, implementat cu sprijinul Fondului de Investiţii Sociale. Sunt vizate peste 200 de localităţi, unde sărăcia e mai mare.

Principiul de selectate a beneficiarilor va fi ”primul venit, primul servit”. Reprezentantul Băncii Germane pentru Dezvoltare precizează că lucrările vor fi strict monitorizate de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

Eligibile sunt toate localităţile, cu excepţia municipiilor Chişinău şi Bălţi, dar şi a altor 210 sate şi oraşe care au beneficiat deja de ajutor. Concursul are două etape. Mai întâi primarii vor depune pachetul de documente, care va conţine o scrisoare de intenţie şi o fişă de proiect.

Obiectul care urmează a fi construit sau renovat trebuie să fie o proprietate publică. Mai mult, administraţia publică locală trebuie să vină cu un aport de cel puţin 15 la sută din suma totală pentru proiect.

Anterior, în cadrul programului ”Infrastructura socială”, Banca Germană pentru Dezvoltare a alocat 10 milioane de euro. Unul din beneficiari a fost oraşul Edineţ.

În cadrul programului ”Infrastructura socială şi eficienţa energetică”, în anii 2005-2017, au fost reparate mai multe şcoli şi grădiniţe, drumuri şi centre comunitare. Au fost duse la bun sfârşit proiectele de iluminare stradală, aprovizionare cu apă potabilă şi conectarea satelor la conductele de gaz natural.

vezi articolul complet

ULTIMELE ŞTIRI

Articole