Producătorul american de jucării a lansat seria de păpuşi cu efigia unor celebrităţi actuale, dintre care fac parte Hélène Darroze şi o alta intitulată "Inspiring Women", care o include pe Frida Kahlo.

În prima serie se numără şase sportive de înalt nivel, o regizoare (Patty Jenkins, realizatoarea filmului "Wonder Woman"), o femeie care luptă pentru apărarea vieţii în sălbăticie, două creatoare de modă, o jurnalistă, o actriţă şi o dansatoare. 

Chef Hélène Darroze, care deţine o stea Michelin iar restaurantul ei londonez două stele Michelin, este a doua femeie de origine franceză care are o păpuşă Barbie, după înotătoarea Laure Manaudou, în 2010.

Seria "Inspiring Women" le include, în afară de Frida Kahlo, pe aviatoarea americană Amelia Earhart şi pe matematiciana Katherine Johnson.

La începutul anului 2016, întreprinderea californiană a lansat versiuni ale păpuşii Barbie "cu forme", "mică" şi "mare".

La sfârşitul lui noiembrie 2017, Mattel a lansat o nouă păpuşă Barbie care poartă jihab, modelată după scrimera americană Ibtihaj Muhammad. Sportiva, care a fost prima atletă americană care a concurat la Jocurile Olimpice purtând jihab, a câştigat medalia de bronz cu echipa de sabie la Rio de Janeiro 2016. 

Barbie cu jihab face parte din linia ”Shero” de păpuşi produse de Mattel, fiind inspirată de femeile care depăşesc barierele sociale, precum Misty Copeland, care a fost prima femeia afro-americană dansatoare principală la American Ballet Theater, dar şi modelul supraponderal Ashley Graham.