"A fost un zbor al Îngerului cu adevărat incredibil, noi participăm la carnaval în fiecare an din 1990", a spus entuziasmată Francesca, o locuitoare din Veneţia. "În fiecare an confecţionăm costume în funcţie de tema carnavalului şi apoi le purtăm în toate ocaziile în Piaţa San marco, dar şi la sărbătorile care sunt organizate peste tot", a explicat ea. 

Adunaţi în Piaţa San Marco, spectatorii au fost impresionaţi de tânăra studentă de 19 ani, Elisa Constantini, care a coborât din turla bisericii care domină piaţa. Suspendată de un cablu la 80 de metri înălţime deasupra mulţimii, ea a aruncat confeti peste veneţienii şi turiştii veniţi să se bucure de unul dintre cele mai cunoscute şi vechi evenimente din lume. 

"Este ca şi cum ne-am reîntoarce în timp", a spus extaziat un participant. "Frumuseţea Veneţiei stă în faptul că putem retrăi perioade istorice magnifice, încăracte de culoare, este o întoarcere în trecut, un joc", a declarat el. 

Evenimentul a beneficiat de securitate maximă, însă participanţii s-au arătat mai degrabă înţelegători. Pentru Xu Hong din China au fost "normale aceste controale" şi asta "nu umbreşte cu nimic frumuseţea, magia evenimentului".

Sfârşitul carnavalului este anunţat de tradiţionalul "zbor al vulturului", o veche tradiţie reluată în 2012. 

Carnavalul, care se va desfăşura până pe 14 februarie, a fost creat la Veneţia în 1162 a doua zi după victoria militară şi celebrează trecerea de la iarnă la primăvară. Festivităţile, spectacolele animă Cetatea Dogilor într-o perioadă a anului mohorâtă. Peste 250 de artişti participă la eveniment.