În cadrul acestui modul, participanţii vor studia şi practica împreună cu mentori locali, dar şi de peste hotare, aspecte legate de regia filmului de ficţiune şi a celui documentar. De la ei puteţi afla cum se obţine tensiune în cadru, la ce îl ajută plantaţiile pe un regizor, lucrul cu actorii, dar şi detalii despre ce e pe ecran şi ce a fost în spatele camerelor de filmare.

Modulul REGIE este structurat în două sesiuni, care durează câte şase zile.
 
Prima sesiune “REGIE FICŢIUNE” va avea loc în perioada 12 – 17 februarie. Aceasta va fi susţinută de Igor Cobileanski, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori din Moldova în prezent.

A doua sesiune “REGIE DOCUMENTAR” va avea loc în perioada 20-25 februarie. Mentorul acestor cursuri va fi regizorul şi operatorul Thomas Ciulei. El a urmat studii de cinematografie la Munchen şi New York şi a regizat şi produs filme în ultimii 20 de ani.

Aplicarea la prima sesiune s-a încheiat pe 5 februarie, iar pentru a doua termenul limită este 10 februarie.
 
Găsiţi aici Formularul de aplicare.
 
IMPORTANT:
 
- Numărul de participanţi este limitat. Selecţia dosarelor se va face în baza motivaţiei şi/sau a materialelor audiovizuale realizate de aplicant.
 
- Participanţii selectaţi vor achita o taxa în mărime de 600 de lei pentru fiecare sesiune. Pentru activităţile din cadrul sesiunii a doua, fiecare participant se va asigura cu un laptop personal cu soft de editare video şi o cameră video.
 
Informaţie detaliată găsiţi pe site-ul Telefilm Atelier sau pe pagina de Facebook a proiectului.

Totodată, puteţi să-i contactaţi pe reprezentanţii proiectului pe [email protected] sau la numărul de telefon 069221103.