Dacă vrei să ştii din ce aluat se plămădeşte un film, poţi afla acum la cursul Regie, din cadrul proiectului Telefilm Atelier

Dacă vrei să ştii din ce aluat se plămădeşte un film, poţi afla acum la cursul Regie, din cadrul proiectului Telefilm Atelier
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 06.02.2018 15:20
În spatele unui film bun întotdeauna stă o echipă de profesionişti. Acum ai şansa să afli chiar de la ei detalii din culisele un produs video de calitate, venind la cursul de Regie, din cadrul proiectului Telefim Atelier, realizat cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA la Chişinău şi care este destinat oamenilor din industriile creative, jurnaliştilor, dar şi tuturor celor care sunt interesaţi sau conectaţi la sfera audiovizualului.

În cadrul acestui modul, participanţii vor studia şi practica împreună cu mentori locali, dar şi de peste hotare, aspecte legate de regia filmului de ficţiune şi a celui documentar. De la ei puteţi afla cum se obţine tensiune în cadru, la ce îl ajută plantaţiile pe un regizor, lucrul cu actorii, dar şi detalii despre ce e pe ecran şi ce a fost în spatele camerelor de filmare.Modulul REGIE este structurat în două sesiuni, care durează câte şase zile.
 
Prima sesiune “REGIE FICŢIUNE” va avea loc în perioada 12 – 17 februarie. Aceasta va fi susţinută de Igor Cobileanski, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori din Moldova în prezent.

A doua sesiune “REGIE DOCUMENTAR” va avea loc în perioada 20-25 februarie. Mentorul acestor cursuri va fi regizorul şi operatorul Thomas Ciulei. El a urmat studii de cinematografie la Munchen şi New York şi a regizat şi produs filme în ultimii 20 de ani.

Aplicarea la prima sesiune s-a încheiat pe 5 februarie, iar pentru a doua termenul limită este 10 februarie.
 
Găsiţi aici Formularul de aplicare.
 
IMPORTANT:
 
- Numărul de participanţi este limitat. Selecţia dosarelor se va face în baza motivaţiei şi/sau a materialelor audiovizuale realizate de aplicant.
 
- Participanţii selectaţi vor achita o taxa în mărime de 600 de lei pentru fiecare sesiune. Pentru activităţile din cadrul sesiunii a doua, fiecare participant se va asigura cu un laptop personal cu soft de editare video şi o cameră video.
 
Informaţie detaliată găsiţi pe site-ul Telefilm Atelier sau pe pagina de Facebook a proiectului.

Totodată, puteţi să-i contactaţi pe reprezentanţii proiectului pe telefilmatelier@gmail.com sau la numărul de telefon 069221103.
 
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI