Mormântul a fost construit pentru Hetpet, preoteasă pentru zeiţa fertilităţii Hathor, a precizat ministrul Khaled al-Anani în timpul unei conferinţe de presă. 

Descoperirea a fost făcută într-un cimitir din apropierea celebrelor piramide din Giza de o echipă de arheologi egipteni condusă de Mostafa Waziri, secretar general al consiliului suprem al Antichităţilor. 

Acest cimitir adăposteşte morminte ale înalţilor responsabili din cea de-a cincea dinastie a faraonilor (2494-2345 înainte de Hristos), din care unele au fost excavate în timpul precedentelor misiuni arheologice, a adăugat ministrul. 

Stilul arhitectural al mormântului, decoraţiile, picturile sale murale colorate, precum şi intrarea în formă de L sunt caracteristice acelei epoci, după cum a precizat ministrul. 

"Hetpet este reprezentată în picturile murale foarte bine conservate în timp ce pescuia sau vâna", a mai spus acesta. 

Pe pereţi apar scene muzicale, de dans, dar şi două maimuţe, animale domestice din epocă. 

În ultimii doi ani, Egiptul a demarat mai multe proiecte arheologice cu speranţa de a descoperi numeroase comori, în momentul în care sectorul turistic, unul dintre stâlpii economiei, a avut de suferit din cauza revoltelor şi a instabilităţii din ţară.