„Vreau să vă gândiţi la aceşti oameni, care sunt cel mai vulnerabili în întreaga lume, care au nevoie de atenţia noastră, mai mult decât vă puteţi imagina, astfel încât să poată avea vieţi bune şi să îşi poată creşte copiii într-o atmosferă sănătoasă”, a spus Patinkin, la ceremonia căruia a fost prezent şi un refugiat din Irak. 

Patinkin, în vârstă de 65 de ani, al cărui bunic a fugit de nazişti din Polonia ocupată de Germania, şi a cărui bunică a scăpat de pogrom, a călătorit mult pentru a vedea cu ce se confruntă refugiaţii. În 2015, a călătorit în Grecia pentru a ajuta refugiaţii sirieni.

Actorul a spus că observând diversitatea etnică a echipei americane la Jocurilor Olimpice de iarnă din Coreea de Sud şi-a amintit de contribuţia pe care imigranţii au avut-o la această ţară.

„Ei sunt eroii şi atleţii noştri dintotdeauna. Ei ne reprezintă. Să învăţăm să primim şi alţi imigranţi fără teamă, fără îngrijorare, şi să învăţăm să avem încredere în ei. Ei sunt profesorii noştri”, a spus el. 

După ceremonie, Mandy Patinkin a spus pentru AFP că se simte privilegiat să reprezinte o voce pentru cei care nu au una – refugiaţii aflaţi în suferinţă.

„Cred că întreaga lume trebuie să facă mai mult. Este vorba despre oameni”, a spus actorul, care a primit steaua cu numărul 2.629 pe Walk of Fame din Hollywood. 

Un nou sezon al serialului „Homeland” a fost lansat duminică.

Născut pe 30 noiembrie 1952 în Chicago, Mandel Bruce Patinkin este un actor şi cântăreţ american. El este cunoscut pentru interpretarea, din 2011, a personajului Saul Berenson în serialul „Homeland”. În noul sezon, personajul lui este director al diviziei pentru Orientul Mijlociu din cadrul CIA. 

În 1980, a fost recompensat cu un premiu Tony pentru interpretarea rolului Che în musicalul „Evita”, în care personajul principal a fost jucat de Patti LuPone. În 1995, a câştigat un premiu Emmy, pentru interpretarea sa din drama „Chicago Hope” a CBS.

Cariera de 40 de ani a lui Mandy Patinkin în industria filmului include roluri în producţii precum  „Ragtime", „Yentl", „The Princess Bride", „Alien Nation" şi „Dick Tracy”.