Palatul a dezvăluit câteva detalii privind căsătoria prinţului Harry, 33 de ani, cu actriţa americană de 36 de ani, şi care va fi fără îndoială evenimentul cel mai urmărit al anului în Marea Britanie.

Ceremonia va începe la ora 12.00 în capela Saint-George, din castelul Windsor, şi va fi oficiată de reverendul David Conner, decanul de vârstă din Windsor. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va oficia la rândul său la momentul schimbării jurămintelor.

Odată căsătoriţi, la ora 13.00, prinţul Harry şi Meghan vor părăsi capela Saint-George pentru un tur al oraşului într-o caleaşcă. "Ei speră că acest scurt traseu le va da ocazia oamenilor să se adune la Windsor şi să profite de ambianţa acestei zile speciale", indică comunicatul palatului.

O recepţie va avea loc apoi în St George's Hall, maiestuoasa sală de banchete a castelului, pentru cuplul princiar şi invitaţii lor la ceremonie. Seara, prinţul Charles, tatăl lui Harry, va da o recepţie privată pentru cuplul regal, familie şi prietenii apropiaţi.

"Prinţul Harry şi Meghan Markle sunt extrem de recunoscători pentru numeroasele urări de fericire pe care le-au primit după ce şi-au anunţat logodna", la 28 noiembrie 2017, precizează palatul Kensington. "Ei aşteaptă cu nerăbdare această zi pentru a putea împărtăşi sărbătoarea lor cu publicul", a adăugat acesta.

În vederea căsătoriei sale cu prinţul Harry, Meghan Markle va fi botezată în ritul anglican.

Ea intenţionează să-şi ia naţionalitate britanică, un proces care ar putea dura mai mulţi ani şi a decis să renunţe la cariera sa precum şi la angajamentul său faţă de ONU, unde milita pentru drepturile femeilor, pentru a se consacra activităţilor caritabile ale familiei regale.

Meghan Markle va patrona după căsătorie Royal Foundation, alături de soţul său, prinţul William, şi de soţia sa Kate, ducesa de Cambridge.