„Predarea ştafetei” a fost realizată de Vitaliy Klitschko, primarul oraşului organizator al ediţiei de anului trecut, Kiev.

Ceremonia a dat oficial startul pregătirilor pentru Eurovision 2018, un eveniment pe care Portugalia îl va găzdui în premieră şi care necesită o pregătire minuţioasă. În primul rând va fi pregătită sala unde se vor desfăşura galele, complexul Altice Arena de Lisboa, cu o capacitate pentru 20.000 de persoane.

Spaţiul va fi amenajat pentru a răspunde şi altor exigenţe ale concursului: cabine dressing pentru participanţi şi un spaţiu rezervat pentru cei peste 1.500 de ziarişti care vor acoperi evenimentul.

Eurovision 2018 va fi o premieră absolută pentru Portugalia, care după 53 de ani de participare discretă la acest concurs devine în sfârşit ţară gazdă datorită victoriei neaşteptate de anul trecut a lui Salvador Sobral, cu balada sa „Amar pelos dois”.

Republica Moldova va concura în cea de-a doua semifinală din 10 mai, alături de Australia, Danemarca, Norvegia, Rusia, San Marino, Serbia, Olanda, Ungaria, Georgia, Malta, Muntenegru, Letonia, Polonia, Slovenia, Suedia, Ucraina, România.