Potrivit deadline.com, informaţia a fost dezvăluită sâmbătă seară, la petrecerea producătorului muzical Clive Davis de dinaintea premiilor Grammy.

Davis, care are o lungă relaţie profesională cu Franklin, a prezentat-o pe cântăreaţa şi actriţa Jennifer Hudson, premiată cu Oscar şi Grammy, pentru a cânta câteva piese. El a spus celor prezenţi că Hudson o va juca pe Aretha Franklin în viitorul film despre viaţa „reginei muzicii soul”.

De fapt, Hudson a fost aleasă direct de Franklin să joace rolul.

La petrecerea de sâmbătă au mai cântat Barry Manilow, Luis Fonsi, Ben Platt, Alicia Keys, Khalid şi Logic. Hudson a fost ultima care a urcat pe scenă. Ea a cântat clasicele „Think” şi „Respect”, cunoscute în interpretarea Arethei Franklin.

Deadline deţine informaţii că un proiect ce o are ca subiect pe Aretha Franklin este achiziţionat şi va fi finanţat de MGM. Producător va fi Scott Bernstein şi producător muzical, Harvey Mason Jr., care a lucrat cu Franklin  şi a produs muzica pentru „Dreamgirls”, ce i-a adus lui Hudson premiul Oscar la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”.

Născută în Memphis, pe 25 martie 1942, Aretha Franklin a învăţat de la artiste ca Mahalia Jackson şi Clara Ward. A colaborat mai întâi cu casa de discuri Columbia, care nu a reuşit să îi încadreze vocea şi stilul. În 1966, s-a mutat la Atlantic Records, iar producătorul Jerry Wexler a reşit să o aducă în lumina reflectoarelor. În următorii doi ani, a devenit cunoscută în întreaga Americă şi în Europa. „Lady Soul” - un simbol al mândriei persoanelor de culoare - a fost premiată de Martin Luther King, în timp ce imaginea sa a apărut pe coperta revistei Time. A lansat 41 de albume de studio, a colaborat cu nume precum James Brown, Dionne Warwick, Luther Vandross, Eurythmics şi Lauryn Hill. În anii 1980, a apărut în comedia „The Blues Brothers ”, a intrat în topuri cu „Who's Zooming Who?” şi a lansat un duet cu George Michael, „I Knew You Were Waiting (For Me)”. În urmă cu doi ani, a interpretat melodia „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” la ceremonia Kennedy Center Honours, organizată de Barack Obama, preşedinte al Statelor Unite.

Coverul piesei „Respect” a lui Otis Redding a devenit, în interpretarea ei, un imn feminist care a transformat-o într-un simbol al mişcărilor pentru drepturile civile şi ale femeilor. În 1987, ea a devenit prima femeie care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.  În 2015, a primit Presidential Medal of Freedom.

A câştigat, între altele, 18 premii Grammy, iar după o carieră de şase decenii a anunţat - în 2017 - că se retrage.