În 2016, Carey se scuza că îşi anulează mai multe concerte în Chile, Argentina şi Brazilia şi îi acuza pe organizatori, compania Fenix, de faptul că nu i-au plătit onorariul.

În schimb, Fenix a dat-o în judecată pe Mariah Carey şi îi cere despăgubiri de 3 milioane de dolari, motivând că artista a minţit şi a anulat concertele pentru că nu se vânduseră suficiente bilete.

În plus, aceasta ar fi încasat o sumă mare de bani - 703.100 de dolari -, plătită de organizatori în avans, potrivit contractului, deşi nu a mai susţinut concertele.

Pe 26 octombrie 2016, cântăreaţa americană a anunţat că se simte "devastată" de faptul că aceste concerte au fost anulate, apoi i-a criticat pe organizatori, spunând: "Fanii mei merită mai mult decât modul în care i-au tratat aceşti organizatori".

Mariah Carey, renumită pentru vocea sa care atinge cinci octave, şi-a lansat cariera în 1990, sub îndrumarea lui Tommy Mottola, care i-a fost şi soţ timp de patru ani. A lansat 13 albume de studio şi a jucat în mai multe filme. A fost recompensată până în prezent cu cinci premii Grammy, 19 premii World Music, 11 American Music şi 14 trofee Billboard Music.