Testele ADN au demonstrat că Pilar Abel nu este fiica lui Salvador Dali

Testele ADN au demonstrat că Pilar Abel nu este fiica lui Salvador Dali
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 07.09.2017 08:40
Testele ADN au demonstrat că Pilar Abel nu este fiica biologică a lui Salvador Dali, a informat miercuri Fundaţia Gala-Salvador Dali, într-un comunicat citat de EFE.
La 26 iunie o judecătoare din Madrid a cerut exhumarea rămăşiţelor pictorului spaniol pentru a se preleva probe care să ateste eventuala sa paternitate.

Pilar Abel a prezentat o solicitare de stabilire a paternităţii pictorului, argumentând că ea este rodul relaţiei dintre mama sa şi Salvador Dali din vara anului 1955.

În vârstă de 61 de ani, Pilar Abel, ghicitoare în cărţi de tarot, a încercat de mulţi ani să dovedească în instanţă că este unica fiică a celebrului artist. Potrivit declaraţiilor sale, mama ei l-a cunoscut pe Dali atunci când lucra ca slujnică în casa unor prieteni ai pictorului, în staţiunea balneară Port-Lligat.

Salvador Dali, un celebru artist suprarealist, a murit pe 24 ianuarie 1989 într-un spital din Figueres din Catalonia, la vârsta de 84 de ani, după o viaţă intensă şi trepidantă, alimentată de creaţiile sale artistice şi de numeroase extravaganţe.

Artistul şi-a petrecut ultimii şapte ani din viaţă trăind izolat în castelul său din Pubol, înconjurat de asistente medicale şi secretare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI