Primul extras de pe noul albul al lui Taylor Swift, ”Look What You Made Me Do”, a făcut un salt uriaş de pe locul 77, pe care s-a aflat săptămâna trecută, când a fost lansat, până pe prima poziţie.

Acesta este al cincilea single cu care Taylor Swift a reuşit să ocupe primul loc în Hot 100 si devine prima femeie de anul acesta care reuşeşte să ajungă numărul 1, precum şi prima artistă ce cântă fără un bărbat care atinge această performanţă din 2015, când Adele a lansat ”Hello”.

Piesa ”Look What You Made Me Do” a înregistrat şi cele mai mare număr de vânzări săptămânale ale oricărui cântec în acest an - 353.000 de exemplare.

Urcarea lui Swift pe prima poziţie în Bilboard Hot 100 înseamnă şi că piesa ”Despacito” a lui Luis Fonsi nu a reuşit să doboare recordul celei mai longevive piese aflate pe prima poziţia a topului. Săptămâna trecută, cântecul, în versiunea remixată cu Justin Bieber, a staţionat 16 săptămâni în "Billboard Hot 100" şi a egalat "One Sweet Day", cântată de Mariah Carey şi Boyz II Men, care a dominat acelaşi top timp de 16 săptămâni între 1995 şi 1996. Acum, "Despacito" a căzut pe locul doi.

Născută pe 13 decembrie 1989, Taylor Swift are în palmares zece premii Grammy. În 2016, a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din lume, cu venituri anuale de 170 de milioane de dolari. A debutat cu albumul omonim în 2006 şi a devenit cea mai tânără compozitoare-interpretă a unui single care a ajuns pe primul loc în secţiunea country a topului Billboard. Au urmat alte patru materiale de studio care s-au bucurat de un succes răsunător, în special în Statele Unite, dar şi pe plan mondial, după tranziţia sa din ultimii ani spre stilul pop: ”Fearless” (2008), ”Speak Now” (2010), ”Red” (2012) şi ”1989” (2014). Cântecele sale vorbesc despre propriile experienţe în dragoste, prietenie şi evoluţie personală.