Cel mai mare diamant brut din lume, vândut pentru 53 de milioane de dolari

Cel mai mare diamant brut din lume, vândut pentru 53 de milioane de dolari
Sursa: www.news.ro Foto: afp.com 26.09.2017 19:11
Cel mai mare diamant brut din lume, 1.109 de carate, a fost cumpărat de bijutierul britanic Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari (45 de milioane de euro), informează AFP.

Compania de extracţie de diamante Lucara a anunţat marţi pe contul de Twitter vânzarea. 

Graff Diamonds, societatea lui Laurence Graff, a precizat într-un comunicat că negocierile pentru această achiziţie au durat un an. 

Piatra preţioasă a fost vândută la o licitaţie în iunie 2016 la Sotheby's Londra, dar atunci nu şi-a găsit un cumpărător. 

Diamantul de mărimea unei mingi de tenis şi botezat "Lesedi La Rona" ("lumina noastră în limba Tswana) a fost descoperit în noiembrie 2015 de Lucara în Botswana, ţară care este a doua din lume producătoare de diamante după Rusia. 

Este cel mai mare diamant descoperit în 100 de ani şi primul de această mărime care a ajuns în licitaţie. 

Recordul istoric deţinut de cel mai mare diamant din lume este încă al legendarului "Cullinan", 3.016,75 carate, descoperit în 1905 în Africa de Sud. A fost transformat în nouă diamante care se găsesc în corona regală britanică. 

În aceeaşi zi în care a fost descoperit "Lesedi La Rona", o altă piatră de 830 de carate a fost descoperită în Botswana, fiind al treilea cel mai mare diamant din lume.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI