Cei mai bogaţi şase oameni din Brazilia au o avere însumată egală cu veniturile a jumătate din populaţia ţării

Cei mai bogaţi şase oameni din Brazilia au o avere însumată egală cu veniturile a jumătate din populaţia ţării
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 26.09.2017 15:19
Cei mai bogaţi şase oameni din Brazilia au o avere însumată egală cu veniturile a jumătate din populaţia Braziliei, se arată într-un studiul dat publicităţii luni de organizaţia nonguvernamentală britanică Oxfam, potrivit Xinhua.

Studiul arată că averile lui Carlos Alberto Sicupira, deţinătorul companiei de băuturi AB Inbev, Joseph Safra, patronul Safra Bank, Eduardo Saverin, unul dintre cei cinci fondatori Facebook, adunate cu ale altor trei oameni foarte bogaţi, reprezintă echivalentul averilor a 100 de milioane de brazilieni din clasa medie, adică aproape jumătate din populaţia ţării.

Cei mai bogaţi 5% dintre brazilieni concentrează tot atât de mulţi bani ca restul de 95% din populaţie.

În plus, faţă de inechitatea dintre bogaţi şi săraci, studiul scoate la iveală discrepanţe între alte categorii sociale: cetăţenii brazilieni de culoare câştigă mai puţin decât cei albi, iar femeile sunt plătite mai prost decât bărbaţii.

Brazilia este pe locul trei în America Latină la capitolul inegalitate socială, după Columbia şi Honduras, potrivit raportului Oxfam.

Katia Maia, reprezentanta organizaţiei nonguvernamentale, a subliniat că reducerea inegalităţilor este o prioritate, spunând că Brazilia a ajuns la un nivel al discrepanţelor sociale inacceptabil.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI