Jennifer Lopez, care l-a însoţit pe guvernatorul oraşului New York în lansarea unei campanii de strângere de fonduri, şi-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că nu şi-a putut contracta rudele din insulă unde sistemele de comunicaţie se confruntă cu mari probleme.

"Acest uragan este cel mai puternic care a trecut prin Puerto Rico în aproape 90 de ani iar pagubele sunt cumplite, s-au pierdut vieţi, nu există curent în insulă", a declarat în limba spaniolă López, care a făcut apel la sprijinirea cu donaţii a inuslei Puerto Rico şi regiunea Caraibelor.

"Alex Rodriguez (fostul jucător de baseball) şi cu mine folosim toate mijloacele necesare şi relaţiile pe care le avem cu lumea spectacolului, sportului şi afacerilor pentru a putea obţine sprijin", a declarat artista referindu-se la iubitul său, ai cărui părinţi sunt din Republica Dominicană.

Jennifer Lopez a declarat de asemenea că pregăteşte o activitate "specială" împreună cu fostul său soţ şi cântăreţ de salsa, Marc Anthony, şi cu ajutorul "comunităţii noastre latina", la care vor participa peste 30 de artişti şi sportivi pentru a sprijini zona Caraibelor.

Jennifer Lopez care donează un milion de dolari din veniturile spectacolului pe care îl susţine la Las Vegas "mai multor organizaţii caritabile", a declarat că oamenii din Puerto Rico "nu sunt siguri" şi să aibă încredere că regiunea se va recupera. "Oameni noştri nu sunt singuri", a spus ea, mulţumindu-i guvernatorului de New York, Andrew Cuomo.

Maria a provocat moartea a 33 de persoane în insulele Puerto Rico şi Dominica, la câteva zile după trecerea unui alt uragan devastator, Irma. Puerto Rico, teritoriu american de 3,4 milioane de locuitori, este lipsit de câteva zile de electricitate, iar reţeaua de telecomunicaţii este distrusă aproape în totalitate.