Artistul canadian, în vârstă de 23 de ani, care şi-a întrerupt turneul mondial la sfârşitul lunii iulie fără să ofere fanilor nicio explicaţie, a publicat pe contul lui de pe reţeaua de socializare Instagram un mesaj în care afirmă că sprijină lupta pe care mişcarea Black Lives Matter o duce pentru a denunţa violenţele comise de Poliţia americană asupra persoanelor de culoare.

"Sunt un canadian caucazian şi nu aş putea să ştiu niciodată ce înseamnă să fii o persoană americană de culoare, dar ştiu că doresc să fac ceva în acest sens şi să mă folosesc de vocea mea pentru a denunţa rasismul", a scris artistul în acel mesaj.

"Este o problemă reală, pe care nu am văzut-o niciodată atât de prezentă ca acum în viaţa mea", a adăugat Justin Bieber în textul care însoţeşte o fotografie ce prezintă logoul oficial al mişcării Black Lives Matter.

Fostul copil-vedetă al muzicii pop nu se aventurează în general în domeniul politicii. Cu toate acestea, el a spus într-un interviu acordat în 2011 că avortul reprezintă "o crimă".

În 2014, pe internet a fost publicat un videoclip mai vechi care îl prezenta pe Justin Bieber, pe atunci adolescent, în timp ce spunea o glumă rasistă şi folosea cuvântul "negru", considerat un termen insultător la adresa persoanelor de culoare.După publicarea acelui clip, tânărul cântăreţ canadian a prezentat scuze publice.