"Tot ce vedeţi aici se afla în podul casei noastre din Elveţia. Mama mea nu era o colecţionară, dar ea păstra anumite obiecte din motive sentimentale, pentru că îi aduceau aminte de anumite lucruri", a declarat pentru AFP Luca Dotti, unul dintre cei doi fii ai actriţei care a murit de cancer în 1993, la vârsta de 63 de ani.

În total 500 de loturi care i-au aparţinut actriţei britanice născute în Belgia — dintr-un tată britanic, bancher de profesie, şi o mamă care făcea parte din aristocraţia olandeză — vor fi scoase la licitaţie pe 27 septembrie.

Printre ele, valiza cu care a venit la Londra în 1948 pentru a-şi încerca norocul ca actriţă, precum şi mai multe scenarii originale adnotate de mână, printre care şi "Breakfast at Tiffany's" (1961).

Însă în special garderoba actriţei, celebră pentru eleganţa ei, va fi în centrul vânzărilor: rochii negre, pantofi de toate culorile, eşarfe şi ochelari.

Printre piesele de rezistenţă ale colecţiei găsim rochia cocktail strălucitoare din satin bleu semnată de creatorul Hubert de Givenchy, a cărui muză a devenit, sau ţinutele Valentino, cu talii atât de fine că puţine femei le puteau îmbrăca, potrivit fiului actriţei Sean Hepburn Ferrer.

De asemenea, sunt scoase la vânzare pardesiul bej Burberry purtat în "Breakfast at Tiffany's" sau port-ţigaretul din filmul "My Fair Lady" (1964).

Vor fi scoase la licitaţie şi obiecte mai intime, precum pictura "My garden flowers", pe care actriţa a pictat-o când era însărcinată cu cel de al doilea copil, Luca Dotti, sau mica sa cameră personală cu care îi plăcea să-şi filmeze anturajul.

Sean Hepburn Ferrer şi Luca Dotti au preferat să păstreze anumite fotografii, în special cu mama lor în copilărie, sau premiile pe care le-a primit, precum Oscarul câştigat în 1954, pentru rolul din "Roman Holiday".

"Îmi plac în mod special începuturile. Viaţa ei înainte de a deveni Audrey Hepburn", a mărturisit Dotti.