Emily Mueller, care trăieşte din apicultură şi este mamă a trei copii, a declarat pentru Inside Edition că tatăl ei este acela care a învăţat-o tot ce ştie despre creşterea albinelor şi a precizat că asociază albinele cu viaţa şi moartea.

"Albinele au intrat în viaţa mea într-un moment în care tocmai pierdusem o sarcină. Era a doua sarcină pierdută. Voiam să găsesc un mod de a scăpa de acele emoţii negative. Atunci totul s-a întregit pentru mine — când albinele au intrat în viaţa mea", a povestit ea.


Emily Mueller, în vârstă de 33 de ani, i-a cerut prietenului ei, fotograful Kendrah Damis, să facă fotografiile cu albinele, care au adunat rapid peste 2 milioane de vizualizări şi 5.000 de redistribuiri pe reţelele de socializare.

"Sunt de fapt foarte şocat. Când mi-a spus, nu m-am entuziasmat prea tare. Nu m-am gândit că ar putea fi ceva important. Însă acum, 2 milioane de oameni au văzut fotografiile pe cale le-am făcut", a spus Kendrah Damis.

Emily Mueller a spus că deşi s-a consultat cu trei doctori diferiţi înainte de şedinţa foto, nu se aştepta să întâmpine dificultăţi, întrucât era pe deplin conştientă de modul în care corpul ei răspunde la înţepăturile de albină.

Ea a fost înţepată de numai trei ori în timpul şedinţei foto, atunci când s-a aşezat peste o albină şi când a lovit neintenţionat alte două albine, pe buze şi pe un braţ.

"Niciuna dintre acele albine nu m-a înţepat intenţionat. A fost vina mea. Nu mi-am dat seama că una se afla pe braţul meu", a precizat femeia.

Emily Mueller speră că popularitatea acestor fotografii va evidenţia importanţa albinelor. "Albinele sunt responsabile pentru o treime dintre alimentele noastre. Dacă nu avem albine, nu avem hrană şi murim", a mai spus ea.