Lady Gaga, care trebuia să susţină concerte în Spania şi în Elveţia începând din această săptămână şi, apoi, de două ori la Paris, pe 6 şi 7 octombrie, "este afectată de suferinţe fizice grave, care au avut o anumită incidenţă asupra capacităţii sale de a cânta pe scenă", au transmis într-un comunicat reprezentanţii companiei Live Nation, citaţi de AFP. "Ea rămâne sub supravegherea medicilor", care i-au recomandat să amâne concertele europene pe care artista le avea programate în cadrul "Joanne World Tour", se afirmă în acelaşi comunicat.

"Intenţionează să îşi petreacă următoarele şapte săptămâni colaborând cu medicii ei într-o manieră proactivă, pentru a se vindeca de aceste traumatisme din trecut, care îi afectează încă viaţa cotidiană şi îi provoacă dureri fizice severe în tot corpul. Vrea să ofere fanilor cea mai bună versiune a spectacolului pe care l-a conceput pentru ei atunci când turneul va fi reluat", precizează comunicatul.

Joi, săptămâna trecută, cântăreaţa americană a anunţat pe reţelele de socializare că a fost spitalizată din cauza "unor puternice dureri" care au obligat-o să îşi anuleze concertul programat în ziua următoare în cadrul festivalului Rock in Rio, în Brazilia.

Artista pop, în vârstă de 31 de ani, a dezvăluit că suferă de fibromialgie, o maladie cronică ce provoacă dureri multiple şi difuze, însoţite de tulburări ale stării de dispoziţie.

La începutul lunii septembrie, Lady Gaga a fost deja nevoită să îşi anuleze un concert în Montreal din cauza unei laringite şi a unei infecţii respiratorii contractate în urma unui show pe care l-a susţinut în aer liber la New York.

Secţiunea europeană din "Joanne World Tour" trebuia să înceapă joi la Barcelona şi să se încheie pe 28 octombrie în oraşul german Koln, după mai multe reprezentaţii în diverse oraşe din Europa, precum Zurich (24 septembrie), Anvers (1 octombrie) şi Paris (6 şi 7 octombrie).

"Întrucât turneul este în prezent pe cale să reeşaloneze datele concertelor sale europene, fanii trebuie să îşi păstreze biletele cumpărate, în aşteptarea anunţului prin care vor fi transmise informaţii suplimentare", a precizat acelaşi comunicat de presă.