Acest al doilea proces ar fi trebuit iniţial să se desfăşoare începând cu 6 noiembrie, dar magistratul Steven O'Neill, din cadrul tribunalului Norristown (Pennsylvania) a acceptat să-l amâne pentru primăvară, pentru a le permite noilor avocaţi ai actorului să se pregătească.

Principalul avocat al lui Bill Cosby, Brian McMonagle, care l-a reprezentat în primul proces, a anunţat la începutul lui august că demisionează.

Lui i-a urmat Tom Mesereau, un avocat din Los Angeles care a devenit celebru apărându-l cu succes pe cântăreţul american Michael Jackson, achitat în iunie 2005 de acuzaţiile de abuzuri asupra unui minor după un proces care a durat patru luni.

Alţi doi avocaţi, Kathleen Bliss şi Sam Silver, i s-au alăturat în această echipă remaniată, care a solicitat, şi a obţinut, amânarea procesului pentru a reuşi să pregătească apărarea lui Bill Cosby.

Primul proces, din luna iunie, s-a soldat cu o anulare, în lipsa unui verdict unanim din partea juraţilor.

Zeci de femei l-au acuzat pe Bill Cosby de abuzuri sexuale de-a lungul anilor, dar dosarul acuzării nu se apleacă decât asupra uneia dintre aceste presupuse agresiuni, celelalte cazuri fiind prescrise din punct de vedere penal.

Presupusa victimă, Andrea Constand, îl acuză pe Bill Cosby că a agresat-o sexual, în ianuarie 2004, la domiciliul său din Cheltenham, o suburbie a oraşului Philadelphia.

Bill Cosby a recunoscut că avut o relaţie sexuală cu Andrea Constand, dar a dat asigurări că a fost vorba despre o relaţie consimţită.