Grant Hart, toboşar şi solist al trupei Husker Du, a murit la 56 de ani

Grant Hart, toboşar şi solist al trupei Husker Du, a murit la 56 de ani
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 15.09.2017 07:26
Grant Hart, toboşar şi solist al influentei trupe rock Husker Du, a murit joi, de cancer, la vârsta de 56 de ani, relatează agenţia de ştiri UPI.
 Cantautorul Husker Du Bon Mould i-a adus un omagiu lui Hart pe Facebook, publicând fotografii cu ei doi.

"Vestea tragică a morţii lui Grant nu a fost neaşteptată pentru mine. Condoleanţele mele cele mai profunde şi gândurile mele de bine familiei lui Grant, prietenilor şi fanilor din întreaga lume", a scris el.

"Grant Hart a fost un artist vizual talentat, un minunat povestitor şi un muzician înspăimântător de talentat. Toţi cei care au fost atinşi de spiritul lui şi-l vor aminti mereu. Domnul fie cu tine, Grant. Îmi e dor de tine. Să fii cu îngerii", a adăugat el.

Husker Du, din care a mai făcut parte şi basistul Greg Norton, a lansat şase albume, începând cu "Everything Falls Apart" din 1983 şi încheind cu "Warehouse: Songs and Stories", în 1987. Grupul s-a despărţit în 1988, când Hart a început o carieră solo şi a lansat mai multe albume şi EP-uri, formând şi o altă trupă, Nova Mob.

Hart şi Mould au început recent să comunice din nou, ceea ce a dus la viitoarea lansare a Savage Young Du, o compilaţie din trei discuri constând în materiale timpurii ale Husker Du.În luna iulie, la teatrul Hook and Ladder din Minneapolis a avut loc un spectacol omagial pentru Grant Hart. Artistul a cântat melodiile sale preferate în închiderea evenimentului şi a explicat publicului că are probleme de sănătate.           

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI