Scenariul „Urzeala tronurilor” a fost furat; Hackerii cer milioane de dolari răscumpărare

Scenariul „Urzeala tronurilor” a fost furat; Hackerii cer milioane de dolari răscumpărare
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: mogaznews.com 08.08.2017 21:12
Gruparea de hackeri care operează sub numele „Mr. Smith” au trimis un mail către HBO pentru a cere răscumpărare de milioane de dolari ca să nu publice scenariul filmului „Urzeala tronurilor”.

Datele furate includ scenariile pentru cinci episoade din Urzeala tronurilor, incluzând un episod care nu a fost difuzat încă, notează The Telegraph.

Hackerii i-au trimis un mail lui Leslie Cohen, vice-preşedintele HBO pentru programarea filmelor. În mail era un videoclip în care era scris cu litere albe pe fond negru că dacă vor să nu publice datele sustrase, va fi nevoie ca HBO să le plătească salariile pentru 6 luni în bitcoin, menţionând că valoarea este de cel puţin 6 milioane de dolari.

În mail erau de asemenea, ataşate documente care dovedesc că într-adevăr au datele pe susţin că le-au furat.

În urmă cu câteva zile episodul din serialul „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” care urma să fie lansat duminică, pe 6 august, a fost online cu 2 zile înainte din cauza unui grup de hackeri.

HBO nu este la primul contact cu hackerii. În 2015, hackerii au pus mână pe primele patru episoade din sezonul 5 al serialului „Urzeala tronurilor”, înainte ca acestea să fie lansate oficial.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI