Îndulcitorii artificiali cresc pofta de mâncare

Îndulcitorii artificiali cresc pofta de mâncare
Sursa: jurnal.md Foto: digi24.ro 08.08.2017 13:23
Îndulcitorii artificiali din băuturile răcoritoare dietetice determină creşterea poftei de mâncare, susţine un studiu realizat la Universitatea din Sydney şi dat publicităţii miercuri, potrivit Agerpres.

Subiecţii experimentului — musculiţele de oţet — au primit hrană cu aport redus de carbohidraţi cu sau fără adaos de sucraloză, un îndulcitor artificial, substitut al zahărului.

„Insectele care au primit hrană cu adaos de îndulcitor au mâncat mult mai mult”, a declarat profesorul Greg Neely, autorul principal al studiului, miercuri pentru Xinhua.

Studiul s-a desfăşurat plasând musculiţele deasupra unor eprubete cu hrană lichidă.

„După ce schimbam compoziţia hranei, ne uitam să vedem ce cantitate a fost consumată monitorizând nivelul din eprubetă”, a spus Neely.

Deşi îndulcitorii artificiali nu sunt consideraţi nocivi, Neely a explicat că există dovezi care ne fac să credem că efecte similare cu cele studiate la insecte au loc şi în organismul uman.

„Consumaţi în cantităţi moderate, îndulcitorii artificiali nu prezintă risc pentru sănătate, aşa că nici mie nu mi-e frică să-i consum din când în când”, a spus Neely. „Dar literatura de specialitate leagă consumul în exces de zahăr sau îndulcitori artificiali de efecte negative pentru sănătate, în timp ce consumul de apă este considerat sănătos”, a amintit cercetătorul.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI