Tumoarea a fost descoperită în timpul unei examinări medicale de rutină, a dezvăluit el în acest interviu realizat cu ocazia publicării cărţii "Ronnie Wood: Artist", dedicată sutelor de desene şi picturi realizate de muzician în ultimii cincizeci de ani, notează Agerpres.

Medicul "a revenit anunţându-mă că am această supernovă arzând în plămânul stâng", a povestit chitaristul, evocând ulterior teribila perioadă de aşteptare a rezultatelor analizelor care determinau dacă tumora s-a răspândit sau nu.

Wood a aflat într-un final că tumora nu se răspândise şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. "Totul este bine acum", a dat asigurări Wood, care a renunţat la fumat anul trecut, cu o săptămână înainte de naşterea gemenelor sale Gracie Jane şi Alice Rose — al cincilea şi, respectiv, al şaselea copil al muzicianului.

Chitaristul admite că nu a fost surprins de diagnostic, dată fiind viaţa sa marcată de excese, dar mărturiseşte că a avut întotdeauna un înger păzitor uimitor care a vegheat asupra sa.

Wood a venit la The Rolling Stones în 1975 pentru a-l înlocui pe Mick Taylor, care i-a succedat la rândul său în 1969 lui Brian Jones.