Joyful Heart Foundation, care apără victimele tuturor tipurilor de agresiuni sexuale, a confirmat joi că a primit o sumă de bani de la Taylor Swift, fără să precizeze însă cuantumul sumei.

"Sper că experienţa foarte publică trăită de Taylor — şi decizia ei de a vorbi în public despre aceste lucruri — vor ajuta nu doar alte victime, încurajându-le să vorbească şi să acţioneze, ci va transmite şi un mesaj de solidaritate", a declarat fondatoarea asociaţiei, actriţa Mariska Hargitay.

"Sunt foarte onorată de implicarea şi angajamentul ei faţă de aceste chestiuni şi îi sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul acordat fundaţiei noastre", a adăugat ea.

Preşedinta fundaţiei, Maile Zambuto, i-a mulţumit cântăreţei în vârstă de 27 de ani pentru "investiţia generoasă" şi consideră că vedeta country-pop a transmis un mesaje puternic de susţinere a victimelor din lumea întreagă: "Voi contaţi. Ceea ce vi se întâmplă contează. Şi nu sunteţi singure".

Un tribunal din Denver i-a dat câştig de cauză cântăreţei Taylor Swift în procesul cu DJ-ul David Mueller, pe care l-a acuzat că a atins-o în zona feselor, în timpul unei şedinţe foto din 2013.

Cântăreaţa americană a obţinut şi plata daunei simbolice pe care a cerut-o, în valoare de 1 dolar, în acest proces civil intentat împotriva ei de DJ-ul citat, care sperase să obţină despăgubiri financiare considerabile, întrucât şi-a pierdut locul de muncă în urma acuzaţiilor publice formulate de Taylor Swift.

După anunţarea verdictului, cântăreaţa a promis că va face donaţii "mai multor asociaţii" care sprijină victimele agresiunilor sexuale, fără să precizeze numele lor.

Graţie turneului său internaţional, Taylor Swift a ocupat primul loc în clasamentul anual al celebrităţilor cu cele mai mari venituri din 2016, întocmit de revista Forbes, cu 170 de milioane de dolari pe care i-a încasat în perioada 1 iunie 2015 — 1 iunie 2016.