Beyoncé şi Jay-Z şi-au numit gemenii după un poet musulman din secolul al XIII-lea

Beyoncé şi Jay-Z şi-au numit gemenii după un poet musulman din secolul al XIII-lea
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 07.07.2017 12:34
Opera unui poet musulman din secolul al 13-lea i-a inspirat pe cântăreţii americani Beyoncé şi Jay-Z în alegerea prenumelor pentru gemenii lor.

Mai întâi a existat zvonul că nou-născuţii se vor numi Shawn şi Bea, după numele părinţilor lor (Beyoncé Giselle Knowles-Carter şi Shawn Corey Knowles-Carter). Apoi câteva zile de tăcere au alimentat fanteziile şi în cele din urmă a venit anunţul oficial: fetiţa şi băieţelul celui mai puternic cuplu din industria muzicală se vor numi Rumi Carter şi Sir Carter.

Identitatea gemenilor născuţi pe 12 iunie a fost dezvăluită de site-ul american TMZ care a obţinut informaţia prin intermediul unor documente oficiale ale societăţii responsabile de imaginea cuplului. Documentele nu explică de ce au fost alese aceste prenume, însă a devenit cunoscut destul de repede că Beyoncé şi Jay-Z au dorit să se asigure de utilizarea exclusivă a prenumelor Rumi şi Sir. Ei au întreprins un demers similar şi la începutul acestui an, pentru a proteja legal prenumele fiicei lor de cinci ani Blue Ivy.

Rumi ar fi un omagiu adus lui Jalal al-Din Rumi, mentor spiritual, avocat, om de ştiinţă şi teolog persan din secolul al 13-lea, recunoscut ca fiind cel mai mare poet mistic al islamului, unul dintre cei mai renumiţi sufişti şi creatorul Ordinului Dervişilor Rotitori.

Cunoscut a fi poetul iubirii mistice, el apără în versetele sale o spiritualitate bazată pe frumuseţe, artă, muzică, dans şi dragoste faţă de celălalt, oricare ar fi acesta. Sir, al doilea prenume ales pentru deja celebrii gemeni, ar face referire la una dintre aceste poezii.

Nu este prima dată când starurile americane aud de Jalal al-Din Rumi. Huffington Post aminteşte că, în prezent, la Hollywood, David Franzoni lucrează la un scenariu pentru o adaptare cinematografică a vieţii lui Rumi, despre care a spus anul trecut că a fost ''un fel de Shakespeare''.

De asemenea, Madonna şi Chris Martin, solistul Coldplay, au contribuit la cunoaşterea acestui poet prin lecturi de poezii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI