Rapperul britanic Skepta, acuzat de plagiat de un fotograf francezo-marocan

Rapperul britanic Skepta, acuzat de plagiat de un fotograf francezo-marocan
Sursa: www.agerpres.ro Foto: facebook/ SkeptaOfficial 04.07.2017 15:04
Rapperul britanic Skepta este acuzat de plagiat de un fotograf francezo-marocan, care susţine că artistul s-a folosit de fotografiile sale pentru campania destinată promovării brandul său de îmbrăcăminte "Mains", informează huffingtonpost.fr.

"Opera plagiată este 'Moroccan Youth', o serie pe care am realizat-o începând din 2013 cu tinerii din Meknes şi, într-un sens mai larg, cu tinerii marocani fără ocupaţie", a declarat fotograful Ilyes Griyeb pentru HuffPost Maroc.

Potrivit acestuia, rapperul s-a servit pur şi simplu de pozele sale fără a-i cere permisiunea.

Într-adevăr, unele fotografii din proiectul 'Moroccan Youth" al lui Ilyes Griyeb au fost distribuite pe reţelele de socializare în noiembrie anul trecut de rapperul englez în cadrul promovării brandului său. Printre imaginile care şi-au fost însuşite de artistul britanic figurează o fotografie a lui Ilyes, încadrată diferit, la care a fost ataşat logo-ul-ul brandului, fără a se preciza cui îi aparţine fotografia.

Fotograful şi prietenii săi au încercat în mod repetat să contacteze rapperul, fără succes însă. La rândul său, HuffPost Maroc a încercat să ia legătura cu anturajul lui Skepta, care până în prezent nu a răspuns solicitărilor publicaţiei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI