Când părinţii i-au propus să plece la studii în străinătate, Cătălina Cărăuş trăia deja acasă, în Republica Moldova, cea mai productivă perioadă din viaţa sa. La doar 17 ani, ea avea reuşite pe plan muzical şi era dansatoare profesionistă a Clubului de dans sportiv „Codreanca”, din care a făcut parte timp de opt ani.

Evenimentele din 7 aprilie au motivat-o să plece

Startul său în muzică a fost unul destul de bun, căci fiind încă la o vârstă destul de fragedă, culegea deja roadele muncii sale. Dar după evenimentele de la 7 aprilie 2009, părinţii săi au insistat ca ea să-şi continue studiile peste hotare. Cătălina a ales Londra, pentru că i s-a părut că acolo va avea mai multe oportunităţi de afirmare în domeniul actoriei şi al muzicii, de care era pasionată încă de pe atunci. Şi nu a dat greş.

„Eu nu-mi doream să plec de acasă, dar după evenimentele de la 7 aprilie părinţii au decis că aşa va fi mai bine. Şi poate că dacă atunci nu făceam acest pas, stăteam sub aripa lor până mă măritam. Dar ei au vrut să acumulez experienţă şi să fiu mai independentă, pentru că pe atunci eram foarte naivă şi dependentă de mama şi de tata”, îşi începe mărturisirile Cătălina, care în ziua interviului nostru tocmai revenise dintr-o vacanţă, în timpul căreia, alături de prietenii ei din R.Moldova, a străbătut Europa cu maşina.

Cea mai bună elevă

Sunt şapte ani şi jumătate de când locuieşte la Londra. Cum era şi de aşteptat, primul dintre aceşti ani a fost cel mai greu, iar asta şi pentru că nu era pregătită moral pentru ceea ce avea să urmeze.

„Acasă aveam ocupaţii: muzica, dansul, proiectele mele… Când am ajuns aici însă, trebuia doar să învăţ. Şi încă foarte mult, căci încă nu cunoşteam engleza suficient de bine. La început, la învăţătură aveam rezultate dintre cele mai modeste, dar pentru că sunt extrem de ambiţioasă şi nu-mi place să mă simt proastă, în jumătate de an am ajuns să fiu una dintre cele mai bune eleve care au învăţat în acel colegiu în ultimii 10 ani. Aici am făcut şi film, şi regie, şi jurnalism”, ne-a declarat interpreta.

În perioada studiilor, ea nu a renunţat nici la muzică. Printre colegi şi-a făcut prieteni noi, iar alături de cei care ştiau să cânte a format un band. Deşi stătea departe de Republica Moldova, Cătălina Cărăuş nu uita de publicul său de acasă, iar melodia „Joe le taxi”, pe care a scos-o în 2010, a devenit hit în mai multe ţări.

 
3

O învingătoare

După un an petrecut în oraşul Cambridge, cântăreaţa cu voce cristalină s-a mutat la Londra, unde a făcut facultatea de Muzică şi Artă Dramatică a Universităţii „Kingston”. După absolvire, de dragul carierei la care visa, a decis să rămână la Londra. A început cu proiecte mici atât pe plan muzical, cât şi actoricesc, iar succesele pe care le înregistra o încurajau să muncească şi mai mult. Însă când părea că îi merge mai bine, viaţa avea să o pună la o grea încercare. Iar pentru a o depăşi, Cătălina a trebuit să renunţe pentru un timp la muzică şi la actorie. În acea perioadă, a luat decizia să facă şi Dreptul, facultate pe care o va absolvi peste jumătate de an.


Citiţi continuarea articolului în Jurnal de Chişinău