Noul album a lui Roger Waters a fost oprit de la vânzare în Italia după o acuzaţie de plagiat

Noul album a lui Roger Waters a fost oprit de la vânzare în Italia după o acuzaţie de plagiat
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 26.07.2017 13:18
Un tribunal din Milano a oprit de la vânzare noul album al fondatorului Pink Floyd, Roger Waters, 'Is this the Life We Really Want?', după presupusa plagiere pe coperta acestuia a tiparului folosit de scriitorul şi pictor italian, Emilio Isgro, relatează EFE.

Silvia Giani, judecătoarea secţiei specializate în drepturi de autor a tribunalului milanez, a blocat difuzarea coperţii, textele şi eticheta albumului, în urma acuzaţiei de plagiat a stilului lui Isgro, au informat marţi mass-media italiene.

Justiţia italiană a răspuns astfel acuzaţiilor artistului italian, în vârstă de 79 de ani, considerând că pe coperta albumului "este reprodus literalmente modul său personal de exprimare".

"Is this the Life We Really Want?" a fost lansat la 2 iunie anul acesta şi este primul album de muzică rock pe care Roger Waters îl scoate pe piaţă după 25 de ani.

Titlul albumului, "Is this the Life We Really Want?", este întrezărit printre ştersături în mijlocul unei pagini de carte, copiind tiparul care l-a făcut celebru pe Emilio Isgro, în 1964.

Vânzarea albumului a fost blocată iniţial la 16 iunie, însă după zece zile decizia a fost suspendată pentru a favoriza o negociere între cele două părţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI