Prinţul William şi ducesa de Cambridge au admirat un model al fostului iaht al reginei Elisabeta

Prinţul William şi ducesa de Cambridge au admirat un model al fostului iaht al reginei Elisabeta
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 22.07.2017 07:44
Prinţul William şi soţia sa Kate şi-au petrecut ultima zi a vizitei în Germania admirând un model al fostului iaht al reginei Elisabeta a II-a, întâlnindu-se cu oameni de ştiinţă şi asistând la un concert la celebra Elbphilharmonie din Hamburg, relatează vineri DPA.

Ducii de Cambridge s-au deplasat cu trenul din capitala Germaniei până la Hamburg, fiind însoţiţi în călătorie de copiii lor George şi Charlotte, de 3 şi 2 ani.

Ei au fost întâmpinaţi de primarul Hamburgului, Olaf Scholz, care i-a însoţit la Muzeul maritim internaţional, unde li s-a arătat un model al iahtului regal Britannia, fostul iaht regal al reginei Elisabeta a II-ea, bunica lui William. Prinţul William a caracterizat modelul, finalizat în urmă cu două zile de muzeu, drept "minunat, uimitor". Iahtul reginei a fost scos din folosinţă în urmă cu două decenii.

Cuplul regal s-a întâlnit cu mai mulţi oameni de ştiinţă ale căror cercetări se axează pe sustenabilitatea marină, într-o perioadă de schimbare pentru mări şi oceane.

Primarul Scholz i-a însoţit apoi pe William şi Kate la recent finalizata sală de concerte Elbphilharmonie, unde au asistat la un concert susţinut de 350 de copii din cartiere defavorizate, care a inclus fragmente din simfonia a 5-a de Beethoven.

Ducii de Cambridge au avut apoi o scurtă întâlnire cu admiratorii în faţa sălii de concerte, părăsind locul la bordul unei maşini. Ei urmau să se mai deplaseze vineri şi la o fabrică a Airbus pentru a se întâlni cu ingineri în pregătire.Cuplul se va întoarce la Londra la timp pentru a sărbători aniversarea de patru ani a fiului lor George, sâmbătă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI