"Ducele şi ducesa sunt încântaţi să împărtăşească un nou portret oficial al prinţului George pentru a marca aniversarea a patru ani ai Alteţei Sale Regale", se arată într-un anunţ al Palatului Kensington publicat pe Twitter.

Portretul prinţului, în care acesta poate fi văzut purtând o cămaşă "seersucker" fără guler, în dungi albastre şi albe, a fost realizat de fotograful regal Chris Jackson, scrie Agerpres.

"Mă simt onorat că ducele şi ducesa de Cambridge au ales să împărtăşească acest portret pe care l-am realizat cu ocazia aniversării celei de-a patra zi de naştere a prinţului George", a scris Jackson pe reţeaua de socializare.

George, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, îşi va petrece cea de-a patra aniversare a zilei de naştere în intimitate, alături de familie, după cum a precizat Palatul Kensington într-un comunicat.

Vorbind cu reporterii la începutul acestei săptămâni, prinţul William a speculat că fiul său ar putea mânca de unul singur întreg tortul primit cu ocazia zilei sale de naştere.

Prinţul William, prinţesa Kate, George şi sora sa în vârstă de 2 ani, Charlotte, au vizitat săptămâna aceasta Heidelberg, Berlin şi Hamburg într-un turneu efectuat în Germania interpretat, la scară largă, drept un efort de a îmbunătăţi imaginea Casei regale britanice în Europa pe fondul tensiunilor fără precedent ocazionate de negocierile pentru Brexit, notează sursa citată.

Anterior vizitei în Germania, ducele şi ducesa de Cambridge s-au aflat în Polonia. După ce a primit o jucărie destinată nou-născuţilor, în cadrul unui eveniment pentru start-up-uri desfăşurat luni la Varşovia, Kate a glumit în public că ea şi soţul ei vor trebui să aibă mai mulţi copii.