Campionatul mondial de cărat nevestele în spate, câştigat în acest an de o pereche de finlandezi

Campionatul mondial de cărat nevestele în spate, câştigat în acest an de o pereche de finlandezi
Sursa: www.agerpres.ro Foto: Wife Carrying World Championships — Eukonkannon MM-kisat (OfficialFanPage) /Facebook 02.07.2017 19:55
Campionatul mondial de cărat nevestele în spate, desfăşurat în Finlanda, a fost câştigat în acest an de un cuplu de localnici, Taisto Miettinen şi Kristiina Haapanen, care şi-au devansat adversarii cu două secunde, informează duminică DPA.

Marii învinşi au fost americanii Mischa Freystaetter şi Rie Takano, care s-au clasat pe locul al doilea la campionatul desfăşurat sâmbătă la Sonkajarvi. Cel de-al treilea loc a revenit, de asemenea, unui cuplu din ţara gazdă, Finlanda.

Campionatul mondial de cărat neveste în spinare are loc la Sonkajarvi, în estul Finlandei, la circa 500 de kilometri nord de capitala Helsinki, începând din 1992.

Concurenţii au de parcurs un traseu de 253,5 metri, în cadrul căruia trebuie să se confrunte cu mai multe obstacole, printre care trecerea unui şanţ cu apă de un metru adâncime. Cuplul care parcurge această distanţă în cel mai scurt timp este declarat câştigător.

Potrivit regulamentului, soţia purtată în spate "poate fi a ta, a vecinului (tău)" sau "poate ai găsit-o mai în faţă", dar, cel mai important, "toţi participanţii trebuie să se distreze".

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI