Fără a face vreo referire explicită la preşedintele american Donald Trump şi la politica sa împotriva imigranţilor, Coldplay a transmis prin acest videclip că istoria SUA nu a fost construită numai de persoane cu origini europene.

Videoclipul începe cu un cadru larg, care prezintă un perete încărcat cu fotografii vechi, după care este prezentată o imagine cu imigranţi ajungând pe Insula Ellis – imigranţi ai căror descendenţi reprezintă peste 40% din populaţia Statelor Unite ale Americii.

În videoclip sunt prezentate pe rând fotografii în alb-negru cu imigranţi europeni şi cu noi americani, de origini diferite, începând cu o familie de adepţi ai Sikhismului, care purtau turbane.

”Ai putea să fii o persoană specială/ Ai o sclipire în privire, văd Raiul în ochii tăi/ Vei ajunge mai departe decât am ajuns noi vreodată”, cântă solistul Chris Martin.

Rapperul Big Sean a contribuit la melodie cu interpretarea unui vers prin care se referă la lupta de a câştiga stabilitate în prezent în America.

La începutul şi la finalul videoclipului apare imaginea unui copil aşezat în interiorul unei desen al Statuii Libertăţii.

Videoclipul a fost publicat în acest weekend, după ce melodia a apărut pe albumul "Kaleidoscope" al grupului pop-rock britanic, care a fost lansat vineri.

Aceasta este cea de-a doua melodie din albumul care conţine în total cinci melodii, prin care trupa atrage atenţia asupra unor probleme sociale, grupul Coldplay fiind cunoscut pentru implicarea sa în cauze umanitare.

În această lună, Coldplay a lansat melodia "Aliens", după ce a susţinut concertul Global Citizen (Cetăţean global) împotriva sărăciei mondiale. Trupa a transmis că veniturile generate de această melodie vor sprijini o organizaţie caritabilă care salvează imigranţi ce se aventurează în călătoria periculoasă pe Mediterană, pentru a ajunge în Europa.

Coldplay, înfiinţată în 1996, este una dintre cele mai de succes trupe ale noului mileniu şi este compusă din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman şi Will Champion. Grupul britanic a lansat şapte albume de studio, care s-au vândut în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial. Formaţia a câştigat şapte premii Grammy şi opt Brit Awards.