Madonna a inaugurat un centru de pediatrie în Malawi

Madonna a inaugurat un centru de pediatrie în Malawi
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 12.07.2017 07:32
Vedeta americană Madonna a inaugurat marţi la Blantyre un centru de pediatrie care a primit numele unuia dintre cei patru copii adoptaţi de artistă din Malawi, informează AFP.

Unitatea de pediatrie Mercy James, a cărui construcţie a durat doi ani, dispune de trei camere de operaţii şi de 50 de paturi şi este primul astfel de centru din această ţară mică şi săracă din sudul Africii. 

Deschiderea acestei unităţi va dubla capacitatea de primire a copiilor bolnavi la spitalul Regina Elisabeta din Blantyre, al doilea oraş al ţării. 
Însoţită de cei patru copii adoptaţi din Malawi şi în prezenţa preşedintelui ţării, Peter Mutharika, Madonna a dezvelit placa inaugurală a clădirii. 
Ulterior, artista s-a întâlnit timp de o oră cu tinerii pacienţi care aşteptau o intervenţie chirurgicală. 

Unitatea de pediatrie, finanţată de donatori precum actorul american Leonardo DiCaprio, este decorată cu picturi reprezentând doi eroi ai luptei împotriva apartheidului din Africa de Sud, Nelson Mandela şi arhepiscopul Desmond Tutu. 

Cântăreaţa vizitează în mod regulat Malawi, unde în 2006 a creat fundaţia "Raising Malawi", care oferă ajutor copiilor orfani din această ţară. 
Vedeta în vârstă de 58 de ani a adoptat patru din cei şase copii ai săi, dintre care două gemene în luna februarie. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI